6 april 2022
Dwaalpark 2, Hoorn

Opening vaarseizoen bij Kanovereniging Flevo Hoorn

Het vaarseizoen bij Kanovereniging Flevo is weer geopend, ook voor al die mensen die soms nieuwsgierig die vrolijke groepjes vaarders nakijken in sloten en grachten en denken dat wil ook wel eens proberen. Vanuit de Hoornse kanovereniging Flevo, zijn er direct al vele tochtjes en tochten te maken. Van spelevaren in het Dwaalpark, tot het verkennen van de kleine sloten in de polder met de broedende weidevogels en bijzondere planten.

Flevo organiseert bij het clubgebouw, Dwaalpark 2, 1622 KZ  in Hoorn, beginnerscursussen voor zowel de volwassenen als voor de jeugd, in het bezit van een zwemdiploma! Belangstellenden krijgen een kano, peddel en zwemvest te leen van de club.

Voor volwassenen is de eerste startdatum op woensdagavond 6 april, van 18.45 u tot 20.30 u. Kosten:  € 20,- voor vier opeenvolgende lessen op woensdagavond.  Aanmelden/overleg Edwin Hoorn, 06-55 120 343  epj.hoorn@ziggo.nl

Voor de jeugd van 6 t/m 8 jaar, is de eerste workshop op woensdagmiddag 13 april om 15.00 uur. Voor de jeugd vanaf 9 jaar, is op woensdagavond 13 april om 19.00 uur of op vrijdagavond 15 april om 19.00 uur de eerste workshop van anderhalf uur.

Alléén voor de jeugd zijn de kosten € 5,- en kunnen de kinderen als zij dat leuk vinden nog gratis drie weken verder gaan. Aanmelden/overleg: Bart Meilink 06-538 209 87.

Als de beginners de smaak te pakken hebben en lid willen worden mogen ze een jaar lang een boot van de vereniging gebruiken en meevaren met de tochten. Flevo heeft een botenwagen en daardoor zijn er nog veel meer tochten te maken in het waterrijke Westfriesland en op het wijdse IJsselmeer. Na een jaar ervaring krijgt ieder hulp en advies bij de aanschaf van eigen kanomaterialen.

Meer info: www.kv-flevo.nl