4 november 2022
Oosterkerk, Grote Oost 58-60, Hoorn

Openingsconcert Kamer Muziek Festival Hoorn

Het openingsconcert is geheel gewijd aan kamermuziek van de Duitse componist Robert Schumann (1810-1856). In de werken die deze avond worden vertolkt is de hoofdrol weggelegd voor de Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili. Zij speelde al eerder met veel succes tijdens het Kamermuziekfestival Hoorn. Reden voor artistiek leider Birthe Blom om Ketevan opnieuw uit te nodigen en een aantal werken op het programma te zetten waarin de piano het centrale instrument is.

Schumann behoort tot de belangrijkste componisten van de Romantiek, een periode waarin drama en emoties hoogtij vieren. Voor de pauze staat de sonate voor viool en piano no.1 geprogrammeerd, alsmede het pianokwartet opus 47. Na de pauze klinkt het imposante, onstuimige pianokwintet opus 44, dat wordt beschouwd als één van de belangrijkste kamermuziekwerken aller tijden.

Kaarten

Volwassenen €25,- jongeren t/m 14 jaar €10,-
Alle prijzen zijn inclusief consumpties

Dit jaar is er geen festivalbureau. Reserveren van kaarten kan  via de voicemail (06 231 488 55) of via het e-mailadres info@kamermuziekfestivalhoorn.nl. Ook voor alle andere concerten in dit weekend zijn nog kaarten te reserveren.

Zie www.kamermuziekfestivalhoorn.nl