7 april 2023
Venhuizen en Onderdijk

Passieconcert Golgotha, het einde…?

Het lijdensverhaal van Jezus vormt al eeuwenlang een ongekende inspiratiebron voor vele componisten. De ‘Matthäus Passion’ en ‘Jesus Christ Superstar’ zijn enkele wereldberoemde voorbeelden. Een werk dat veel minder beroemd is, maar daarom niet minder mooi, is ‘Golgotha, het einde…?’ van componist en dirigent Frank Hoebe uit Spierdijk.

Het is een modern muziekstuk met toegankelijke (Nederlandstalige) teksten van Jos Feld.  Het wordt uitgevoerd door het projectkoor van Hoebe Muziekprojecten van ongeveer 35 koorleden en solisten (Enrico Kors in de rol van Jezus en Gerard Schipper in de rol van Judas, en daarnaast Maria, Maria Magdalena, Herodes, Pilatus en de hogepriester). Dit alles onder begeleiding van een eigen orkest onder leiding van Frank Hoebe zelf.

Dit jaar wordt het stuk voor het 21e jaar uitgevoerd, en wel op Goede Vrijdag 7 april 2023 in de H. Gerardus Majella Kerk in Onderdijk, aanvang 20.00 uur. Voor informatie over kaarten en reserveren zie www.hoebemuziekprojecten.nl Reserveren kan via hoebereserveringen@gmail.com of bel 0229-563430 (Sonja Hoebe).

Op Palmzondag 2 april 2023 wordt het stuk uitgevoerd in Cultureel Centrum de Triangel in Venhuizen, aanvang 15.30 uur. De kaartverkoop voor die uitvoering gaat via die locatie zelf. Voor informatie over kaarten en reserveren zie www.triangel-venhuizen.nl

Reserveren kan via info@triangel-venhuizen.nl

We hopen u allemaal te zien bij een van de uitvoeringen van dit mooie passieconcert !