Kerkhuys Spanbroek - Pick n Shovel (NataliaClaus)
20 september 2020
Kerkhuys, Spanbroek

Pick’N’Shovel Ol’Time Rootsband

Te midden van het sluimerende dorpje staat de oude dorpskerk. Het is zondagmiddag. Een blinde man speelt op een concertina een zigeunerwijsje. Hij krijgt bijval van een tokkelende dobro, een snaredrum, een banjo en een contrabas. De ‘oude locomotief begint te rijden’. ‘Take me down to the paradise city…’ gevolgd door ‘Lookin’ for a reason’. De liturgie van vandaag bestaat uit een aaneenschakeling van ‘roots songs’. In de roots-traditie wordt de trein als metafoor gebruikt voor het leven.

Verhalen over verlangen, vreugde, verdriet, liefde en pijn en de universele zoektocht naar huis, worden bezongen in nummers als This Train is bound for Glory; Runaway Train; Ride that Train; Train Back Home en de klassieker Will the Circle be Unbroken.

Pick’n’Shovel Church tour

De ol’time rootsband Pick’n’Shovel uit Drenthe is in 2019 begonnen met hun Church tour langs oude kerkjes in het noorden van het land. Veel van deze kerken zijn niet meer in gebruik en lenen zich door hun uitzonderlijke akoestiek bijzonder goed voor intieme unplugged concerten.

De band bestaat uit ervaren muzikanten die allen spelen in andere bands met een breed scala aan muziekstijlen. Zydeco, bluegrass, klezmer, blues, Americana en The Beatles komen samen in de ‘Pick’n’Shovel roots sound’.

Reserveren

I.v.m de coronamaatregelen is de show verdeeld over twee optredens. Het eerste optreden is van 14:30 uur tot 15:30 uur. Het tweede optreden is van 16:30 uur tot 17:30 uur. Als het eerste optreden is uitverkocht, wordt het tweede optreden opengesteld. Tickets à € 15,00 kunt u reserveren via tickets@picknshovel.nl.

Foto: Natalia Claus (aangeleverd door ’t Kerkhuys)