4 maart 2023
De Boterhal, Kerkplein 39, Hoorn

“Plooien in Tijd” Nieuwe tentoonstelling in De Boterhal

Tijd doet materie stollen, plooien, neerdalen, meanderen, zich aanpassen of tot stilstand komen. De Boterhal in Hoorn, een monumentaal pand waarin de tijd zichtbaar zijn sporen achterliet (schimmelvlekken, butsen, krassen naast prachtige versieringen op eeuwenoude ossenbloed-rode balken), past perfect bij het werk van beeldend kunstenaars Mieke Marx, Martin Fenne, Suzan Drummen en Caroline de Roy, waarin soortgelijke processen zichtbaar zijn. Initiator Mieke Marx heeft dan ook voor “Plooien in tijd” bewust gekozen voor een plek die bol staat van sporen en geschiedenis. “Plooien in Tijd”, een tentoonstelling waarin je wordt uitgedaagd nèt wat langer te kijken waardoor de tijd zich kan plooien en voor even anders ervaren kan worden.

De opening vindt plaats op zondag 5 maart a.s. om 16.00 uur en wordt verzorgd door Monica de Ruiter, auteur van “Kijk als een kunstenaar”. U bent van harte uitgenodigd.

Curator van deze tentoonstelling is Karin van Bodegom. Voor meer informatie kunt u haar bereiken via info@karinvanbodegom.nl of www.boterhal.com.

26 maart wordt er een Zondagmiddagsalon gewijd aan deze expositie en gaat Mieke Marx dieper in op dit thema. Noteer alvast in uw agenda. Vrij entree en koffie/thee met zelfgemaakte boterkoek is gratis.