7 augustus 2021
Strand Schellinkhout, De Laan, 1697 KL in Schellinkhout.

Silent Rave op het strand van Schellinkhout.

Zaterdagavond 7 augustus organiseert Ecstatic Dance Hoorn een Silent Rave op het strand van Schellinkhout. Electronic Dance Music (EDM) hoor je door de Silent Disco headset terwijl de zon ondergaat. Dance, House, Psytrance en Techno wisselen elkaar af tijdens de 2 uur durende set van de dj. Het is een soort dansfeest op het strand, maar dan zonder te praten, op blote voeten, met alleen water (geen drank en drugs) en op 1,5 meter afstand van elkaar.

 

Ecstatic Dance

Het idee van Ecstatic Dance is dat je vrij kunt dansen en bewegen zoals jij dat wilt. Het kan in het begin even wennen zijn, maar als je je laat leiden door de muziek, danst zonder te praten, dan kan het heel bevrijdend werken. Het dansen op blote voeten helpt ook bij het gevoel van vrijheid. Ecstatic Dance is Mindful bewegen, een ervaring die jou uit je hoofd haalt, waardoor je echt ín het moment bent.

 

Programma

Bij het openingsmoment om 20.30 uur worden de richtlijnen uitgelegd en een aantal opwarmoefeningen met de groep gedaan. Daarna ben je vríj om te dansen zoals je wilt op de lekkerste beats tijdens de 2 uur durende dj-set van dj La Pepers. Iedereen mag en kan bewegen zoals hij of zij zelf wil. Natuurlijk met respect voor elkaars persoonlijke ruimte. Met een gezamenlijke afsluiting ronden we de Silent Rave af.

 

Historie

De eerste Ecstatic Dance vond 20 jaar geleden plaats op Hawaii. Er werd op zondagochtendgedanst, zonder schoenen en zonder te praten. De vorm Ecstatic Dance is ontstaan door de combinatie van het ‘bewust dansen’ en de dj-cultuur. Met de tijd heeft deze danshype zich verspreid naar grote steden over de hele wereld.

 

Nieuwsgierig?
Je kunt deelnemen aan de eerstvolgende Silent Rave zaterdag 7 augustus 2021. Op zaterdag 4 september vindt de laatste Silent Rave plaats op het strand van Schellinkhout. Je bent welkom vanaf 20.00 uur en de dj draait van 20.30 uur tot 22.30 uur. De Silent Disco hoofdtelefoon krijg je in bruikleen. De kosten zijn €22 inclusief eenmalige lidmaatschapskosten (€5). Reserveer een plek via www.ecstaticdancehoorn.nl/agenda. Locatie Strand Schellinkhout, De Laan, 1697 KL in Schellinkhout.