11 juni 2023
Binnenstad Hoorn

StoryTrail Theaterandeling Hoorn

Op zondag 11 juni kun je een heerlijke duik nemen in de stadsgeschiedenis van Hoorn, samen met verhalenverteller Johannes. Zijn StoryTrail Theaterwandeling is geen gewone rondleiding, maar een vertel-avontuur vol spannende en ontroerende stadsverhalen.  

Verteller Johannes neemt je eeuwen mee terug in de tijd. Toen was Hoorn een stad van machtige notabelen en deftige dichters. Maar ook een stad van ruwe zeelui en soldaten. Een stad vol stralende stadspaleizen, maar ook met duistere stegen die het daglicht niet konden verdragen.

Johannes vertelt je verhalen over het rijke en het arme Hoorn. Over Jan Deutel, de Rederijker die de prachtigste verzen schreef. Over de legendarische weldoener Truideman.  Over Willem Bontekoe, de beroemde Hoornse schipper. En over Platte Tijs, de ijzersterke bandiet die erin slaagde te ontsnappen uit de zwaar bewaakte Oosterpoort.

Hoe het de helden en heldinnen uit de Hoornse geschiedenis verging? En wat je daarvan tegenwoordig nog terug kunt zien in de stad? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail Theaterwandeling, een heerlijk vertel-avontuur voor iedereen die houdt van geschiedenis en sterke verhalen.

De StoryTrail stadswandeling Hoorn begint op zondag 11 juni 2023 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/hoorn. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kind: € 11,05).