30 september 2023
Uptown Records, Nieuwsteeg 36 in Hoorn

Sven Ross bij Uptown Live

Hij maakt momenteel de overstap van singer-songwriter naar frontman van zijn band. Op zaterdag 30 september a.s. kun je echter nog een keer komen genieten van een solo-optreden van Sven Ross bij platenzaak Uptown Records aan de Nieuwsteeg in Hoorn. Bereid je voor op een oase van kalmte en reflectie in onzekere tijden. Aanvang 15.00 uur, toegang is gratis.

Sven Ross was op weg om leraar basisonderwijs te worden, maar kon niet langer doen alsof muziek bijzaak voor hem was. Hij gooide het roer om en verhuisde naar Londen om een muziekcarrière na te jagen. Daar ontdekte Sven dat hij zijn songwritingvaardigheden kan gebruiken om betekenis te vinden, voor zichzelf en anderen. Via zijn ‘modern folk stories’ helpt hij nu mensen om te gaan met het leven van vandaag de dag. “Alle grote problemen in de wereld stammen van ongelukkige mensen die geluk zoeken in de verkeerde dingen”, ervaart Sven. “Songs kunnen verandering in gang zetten.”

Postkantoor

Het optreden bij Uptown Records is een opwarmertje voor het concert mét band dat Sven de volgende dag – zondag 1 oktober – geeft in Het Postkantoor in Bovenkarspel. Na de Hoornse Stadsfeesten is dit het eerste concert in deze samenstelling en met dit geluid.