12 februari 2023
centrum Hoorn (vertrekpunt Oosterkerk)

​​​​Tim Knol’s wandelfestival Walk On

Wandelen in combinatie met nieuwe muziek en cultuur tijdens Walk On – New Kids in Town

De Wandelclub neemt wandelaars mee naar de mooiste plekken van het land en verrast deelnemers op een muzikaal optreden onderweg. Het initiatief dat in corona-tijd uit noodzaak werd gestart door muzikant Tim Knol en zijn platenlabel Excelsior Recordings is inmiddels uitgegroeid tot een club van 1500 leden met een eigen clubblad, wandelingen door het hele land en een aantal keren per jaar grotere wandelevenementen. Na een succesvol kampeerweekend in West-Friesland en een (uitverkocht) wandelfestival bij Openluchttheater Caprera in Bloemendaal is Walk On Hoorn het volgende grote evenement op de kalender van De Wandelclub.

Walk On Hoorn vindt plaats op 12 februari in Hoorn in samenwerking met de lokale organisatoren van Small Town Music Walk. Na een openingsconcert van Tim Knol in de Oosterkerk zijn er door het centrum van Hoorn optredens geprogrammeerd waar bezoekers langs bijzondere locaties wandelen om muziek te beluisteren. Voor alle fervente wandelaars is er in de ochtend een wandeling uitgezet van 8km die onder begeleiding van Tim gelopen zal worden.

Walk On Hoorn legt met haar programmering de nadruk op nieuwe talenten, de eerste namen zijn FLEUR, Bob uit Zuid en Cloud Café. Daarnaast zal Tim speciaal voor de gelegenheid een unieke set spelen. De overige muzikanten worden op een later moment bekend gemaakt. Kunstenaar Anne Ceasar maakte voor de gelegenheid een illustratie geïnspireerd op de stad Hoorn die tijdens het festival verkrijgbaar is en tevens als promotie-poster fungeert.
“ We gaan aan de wandel in mijn hometown Hoorn. Op een aantal van mijn favoriete locaties in de stad kun je muziek checken. We hebben gekozen om de nadruk te leggen op jonge talenten die geweldige muziek maken. Je wandelschoenen heb je ook zeker nodig want naast deze struin door Hoorn gaan we in de ochtend voordat het festival begint natuurlijk ook een flinke wandeling maken” — Tim Knol
Kaartjes via de website van De Wandelclub
Link kaartjes Walk On Hoorn | New Kids In Town
 Link kaartjes Wandeling vooraf met Tim