18 november 2022
Oosterkerk, Grote Oost 58-60, Hoorn

Verrassingsconcert met Heleen Hulst, Gerard Bouwhuis en Guus Janssen

In de serie concerten in de Oosterkerk Hoorn vrijdag 18 november een verrassingsconcert met Heleen Hulst, Gerard Bouwhuis en Guus Janssen.

Heleen Hulst (viool) en Gerard Bouwhuis (vleugel) vormen sinds 1993 een artiestenechtpaar, met een voorliefde voor werk uit de 20ste en 21ste eeuw. Voor deze gelegenheid treden ze als trio op met de even vermaarde organist, pianist en componist Guus Janssen. De drie laten graag nieuw licht schijnen op het ‘klassieke’ repertoire, waarbij Guus garant staat voor gewone én buitengewone klanken uit het uit 1763/4 stammende Bätz orgel.

Heleen studeerde viool bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelde als soliste bij onder meer het Radio Symphonie Orkest en London Sinfonietta. Pianist Gerard Bouwhuis is gespecialiseerd in eigentijds repertoire. Hij geeft recitals en is een veelgevraagd gast bij een bijzonder groot aantal ensembles en orkesten in Nederland. Guus Janssen bespeelt sinds het overlijden van Misha Mengelberg de vleugel in het ICP-orkest.

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang € 22,50. Voor kaartverkoop en informatie gaat u naar www.oosterkerkhoorn.nl.

Dit concert en de overige concerten in deze serie worden georganiseerd door de Stichting Oosterkerk Hoorn.