14 januari 2023
De Boterhal, Kerkplein 39, Hoorn

“Wandering through the Nature of Art”, nieuwe tentoonstelling in De Boterhal

van 14 januari t/m 26 februari 2023

Deze expositie is ontstaan uit de samenwerking tussen Ursula Metzler en Femmie Duiven. Beiden werken in verschillende kunstdisciplines, namelijk tekeningen, installaties en objecten. Zowel inhoudelijk als in werkwijze onderzoeken ze verbindingen en raakvlakken. Hun werk kenmerkt zich door wat het landschap en de menselijke maat teweegbrengt.

De opening vindt plaats op zondag 15 januari a.s. om 16.00 uur en wordt verzorgd door Femmie en Ursula zelf. U bent van harte uitgenodigd!

Ursula groeide op in een klein dorpje in Zwitserland omgeven door gebergtes. Femmie groeide op in een Drents dorpje op een boerderij omgeven door weilanden. Herinneringen, lange wandelingen door de bergen, wekenlange trektochten door onherbergzame gebieden in verre oorden en Artists in Residences zijn van invloed op hun beeldend werk. Het landschap is een mysterie. Je ziet wat er te zien is maar het meeste blijft verborgen onder en in de aardkorst. Structuren en overblijfselen van wat er vroeger ooit was en allerlei metafysische verschijnselen versterken gevoelens over de nietigheid en vergankelijkheid van de mens.

Het landschap is continue onderhevig aan veranderingen en beweegt zich in een cyclus van ontstaan en vergaan. Die natuurlijke processen manifesteren zich ook binnen het groeiproces van hun beeldende werk. De tegenstelling tussen natuur en menselijke cultuur wordt hierbij vaak op ironiserende en paradoxale wijze in beeld gebracht. Rondzwervend door al deze kunstuitingen laten ze zich verrassen hoe de werken zich aan elkaar spiegelen.

Curator van deze tentoonstelling is Karin van Bodegom. Voor meer informatie kunt u haar bereiken via info@karinvanbodegom.nl of www.boterhal.com.