14 januari 2023
Bibliotheek Hoorn - Risdam - Kersenboogerd

Week van de Lieve Briefjes

Begin het jaar goed met lieve woorden. Doe mee aan de Week van de Lieve Briefjes

In de week van 14 t/m 20 januari is het de Week van de Lieve Briefjes. Start jij het nieuwe jaar goed en doe je mee met complimentjes uitdelen? Kom snel naar Bibliotheek Hoorn en haal jouw briefje op en maak iemand anders blij.

Lieve briefjes
De Week van de Lieve Briefjes is een initiatief vanuit de training BuitengewoonZijn.nu. Een school waar deelnemers een project voor de wereld bedenken en uitvoeren. Het project ‘Lieve Briefjes’ is een initiatief  om mensen met elkaar te verbinden: een lief briefje schrijven voor iemand. Voor de lieve buurvrouw, voor een goede vriend, of voor een onbekende. Gewoon, zomaar! In 2022 zijn er 36.000 ansichtkaarten verspreid!

Doe jij mee?
De Bibliotheek draagt deze actie een zeer warm hart toe. Met een klein gebaar kun je de wereld van iemand anders een klein beetje zonniger maken. Vanaf 14 januari kun jij jouw Lieve Briefje(s) ophalen bij één van de vestigingen van Bibliotheek Hoorn. Schrijf er een complimentje of gewoon wat lieve woorden op en geef het aan iemand anders. En of het nog niet genoeg is, gaan de medewerkers van de Bibliotheek op maandag 16 januari zelf de straat op om tijdens Blue Monday de voorbijgangers een lach op het gezicht te toveren. Misschien ben jij wel één van die voorbijgangers….