12 maart 2023
Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21, Hoorn

Weg met de Romeinen! door Laboman Producties

Hoe de Rijn de noordgrens werd

(Bijna helemaal) WAARGEBEURD!

Die rotromeinen zijn al bij de Rijn. En nu willen ze ook nog het gebied dat boven de Rijn ligt inpikken. Maar in dat donkere, natte woud wonen de Frisii, de Eburonen, de Bataven… En die stammen zitten echt niet te wachten op die arrogante lui uit Rome. Die graven met hun huursoldaten zomaar kanalen door de heilige grond van Baduhenna! De stammen waarschuwen nog dat de krijgsgodin het ze betaald zal zetten. Maar de Romeinen stampen gewoon door. Bevelen zijn bevelen.

Die fout zouden de broers Vastram en Aptrok nooit maken. Als zij met z’n tweeën stamhoofd van de Frisii worden, overleggen ze samen met de andere stammen over het woud.

Maar dan slaat de vlam in de pan en dreigen ze hun Baduhennawoud te verliezen. De broers ontdekken wat er voor nodig is om een stamhoofd te zijn. En de Romeinen leren wat echte broederschap betekent.

Vanaf 9 jaar.

Script & Regie: Janna de Lathouder
Composities: Martijn Bos
Spel & Muziek: Sander Huisman en Martijn Bos

ROLSTOEL PLAATSEN
Het theater beschikt over 2 rolstoelplekken. De plaatsen  op de tribune zijn niet rolstoeltoegankelijk. Daarom is het belangrijk om een rolstoel plaats te boeken als je met een rolstoel naar het theater komt. Voor de begeleider kan een regulier tickets worden geboekt.

Betalen met de Cultuurstrippen kaart? 
Dat kan! Stuur dan even een mailtje naar ons. Klik hier om meteen de mail te openen. 
Zet in het bericht hoeveel kaarten je wilt hebben en welk bedrag je met de strippenkaart wil betalen.
Of bel met 0229 247 202 (bereikbaar dinsdag-vrijdag 10:00-16:00 uur)