22 oktober 2023
Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21, Hoorn

“Weg met de romeinen” Door Laboman (Vanaf 9 jaar) 13:00 uur

Hoe de Rijn de noordgrens werd

(Bijna helemaal) WAARGEBEURD!

Die rotromeinen zijn al bij de Rijn. En nu willen ze ook nog het gebied dat boven de Rijn ligt inpikken. Maar in dat donkere, natte woud wonen de Frisii, de Eburonen, de Bataven… En die stammen zitten echt niet te wachten op die arrogante lui uit Rome. Die graven met hun huursoldaten zomaar kanalen door de heilige grond van Baduhenna! De stammen waarschuwen nog dat de krijgsgodin het ze betaald zal zetten. Maar de Romeinen stampen gewoon door. Bevelen zijn bevelen.

Die fout zouden de broers Vastram en Aptrok nooit maken. Als zij met z’n tweeën stamhoofd van de Frisii worden, overleggen ze samen met de andere stammen over het woud.

Maar dan slaat de vlam in de pan en dreigen ze hun Baduhennawoud te verliezen. De broers ontdekken wat er voor nodig is om een stamhoofd te zijn. En de Romeinen leren wat echte broederschap betekent.

Vanaf 9 jaar.

Script & Regie: Janna de Lathouder
Composities: Martijn Bos
Spel & Muziek: Sander Huisman en Martijn Bos

Het theater heeft helaas beperkte mogelijkheden voor rolstoelen. Het is daarom belangrijk, dat een rolstoelticket wordt geboekt, want reguliere plekken op de tribune zijn niet rolstoeltoegankelijk. Zijn de rolstoelticket uitverkocht, neem dan contact op met ons theater!

Betalen met de cultuurstrippen kaart? 
Dat kan! Stuur dan even een mailtje naar ons. Klik hier om meteen de mail te openen. 
Zet in het bericht hoeveel kaarten je wilt hebben en welk bedrag je met de strippenkaart wil betalen.
Of bel met 0229 247 202 (bereikbaar dinsdag-vrijdag 10:00-16:00 uur)