17 augustus 2021
Westeinderweg 8 a,1687 PK Wognum

workshop zomer in je bol.

Wat kun je met krieltjes, wat zijn krieltjes? Hoe groeien krieltjes? Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt bij Boerin Elles op 17, 18, 19 augustus tijdens de workshop zomer in je bol. Ook krijg je een recept mee hoe je de krieltjes het lekkerst klaarmaakt. Kijk op www.boerenentuinderspakkenuit.nl voor meer informatie.

Een leuk uitje voor kinderen, volwassenen en opa en oma s. die door de agrarische sector wordt georganiseerd in het kader van boeren en tuinders pakken uit.

Onder de Poort van Amsterdam in het West Friese land woont boerin Elles met haar man, zij heeft naast een agrarisch bedrijf een biologisch voedselbos met pompoenen.

De agrarische sector merkt dat veel burgers steeds verder komen af te staan van het voedsel dat hier in Nederland wordt geproduceerd onder hele strikte milieu eisen en richtlijnen. Nederland is de vruchtbaarste delta van de wereld. Daardoor is er voor iedereen altijd betaalbaar milieuvriendelijk en gezond voedsel. Het is belangrijk om voedsel te eten uit je eigen omgeving en seizoensgebonden. Voedsel uit je eigen omgeving neemt nutriënten op die men in deze omgeving nodig heeft. De natuur zorgt voor zijn omgeving. Deze wetenschap is verloren gegaan door de vele in en export. Geld speelde was het belangrijkst. Door de corona worden we meer bewust van de gezonde producten. Juist daarom is het belangrijk om lokaal te kopen en om je meer te verdiepen waar alles vandaan komt. Kom naar deze uitjes en laat je voorlichten over het hoe, wat en waarom iets op deze manier groeit en wat men moet doen om deze mooie producten te kweken. Naast deze workshops heeft boerin Elles een nostalgische route uitgezocht leuk voor volwassenen en kinderen, het eindigt voor de kinderen bij een natuurspeeltuin.

Of je kiest voor de nostalgische route de Kinderboerderij met speeltuin. Kom deze dagen naar Westeinderweg 8 a,1687 PK Wognum, tel 0616689257 of 0229573580

Voor deze workshop moet u reserveren.