16 september 2023
Hertenkamp Enkhuizen

World Cleanup Day Enkuizen

In meer dan 180 landen steken mensen op zaterdag 16 september de handen uit de mouwen om het afval op straat en in de natuur op te ruimen. Het is World Cleanup Day!

In Enkhuizen organiseren ‘Schoon Enkhuizen’,  Clean Green Kayak Machine en Hertenkamp Enkhuizen een opruimactie in de binnenstad en om het Wilhelminaplantsoen. We roepen iedereen op om samen met ons het plantsoen en de aangrenzende wijken onder handen te nemen. Ben jij enthousiast over deze opschoonactie? Mooi! Kom ook en wij regelen de rest. Iedereen is welkom!

Het idee is simpel: want iedereen kan zwerfafval opruimen. Dat is enorm zinvol, maar ook gezellig en leuk! Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen verbind. En er gebeurt al zóóóó veel! Zo organiseert het burgerinitiatief ‘Schoon Enkhuizen’ (www.schoonenkhuizen.nl) elke twee weken een ‘wandelprik dag’ waarbij iedereen kan aansluiten. En ook de mannen van Clean Green Kayak Machine (https://www.facebook.com/cleangreenkayakmachine/) gaan op de World Cleanup Day weer het water op om grachten en vijvers goed schoon te maken. De groep actievelingen wordt steeds groter. Wist je dat veel van de vrijwillige acties van zwerfafval-initiatieven zijn aangesloten bij Schoon West-Friesland? Dus wil je weten welke opruimactiviteiten er nog meer in de regio worden georganiseerd neem dan zeker ook een kijkje op hun website: www.facebook.com/groups/schoonwestfriesland/.

World Cleanup Day
World Cleanup Day, Jij doet natuurlijk mee! Iedereen van 4 – 80 jaar is uitgenodigd voor de start om 10:00 bij Hertenkamp Enkhuizen met limonade, koffie, thee en wat lekkers. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan deze actie verbonden. Wij hebben prikstokken, vuilniszakken en handschoen klaar staan, maar je mag natuurlijk ook zelf jouw eigen favoriete raap-gereedschap meenemen. Je kunt kiezen of je in het Wilhelminaplantsoen en omgeving aan de slag of in de naburige wijk. Kinderen mogen als ze dat willen na afloop nog een mooie (cadeau)tas maken van oud papier.

Start is bij Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen om 10:00, inloop vanaf 9:45. Wees op tijd want we starten gezamenlijk. Het duurt tot ongeveer 11:30 uur.