17 september 2023
Oosterkerk Hoorn

Zondagmiddagconcert Oosterkerk Hoorn

Zondagmiddagconcert in de Oosterkerk

Stichting Concertfonds Hoornse Orgels organiseert op zondagmiddag 17 september 2023 in de Oosterkerk een concert met orgel en basklarinet. Het fraaie Bätz-Witte orgel zal bespeeld worden door organist Hennie Heikens en Jelte Althuis zal de basklarinet bespelen

Bijzonder programma

Het duo heeft gekozen voor een niet alledaags programma. Zo kunt u luisteren naar hedendaagse composities zoals Slangenkuil van Ron Ford,  Salto van Oene van Geel, Tombeau pour Ton de Leeuw en Organum Floridum van Daan Manneke. Verder staan op het programma de Vocalise  van Serge Rachmaninov, Toccata en Fuga in d/D, opus 59 van Max Reger en Après un Rêve van Gabriel Fauré.

 

Musici

Beide musici hebben een grote staat van dienst. Zo is Jelte Althuis een gepassioneerd musicus en een warm pleitbezorger van de basklarinet. Hij specialiseerde zich in het gebruik van de basklarinet binnen de kamermuziek. Dat doet hij onder andere al bijna dertig jaar als lid van het in binnen- en buitenland befaamde Calefax Rietkwintet.

Ook Hennie Heikens heeft zijn sporen verdiend als organist en beiaardier. Hij studeerde onder meer orgel bij o.a. Piet Kee en Jacques van Oortmerssen aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Aan ditzelfde instituut is hij thans verbonden als docent en als organist is hij verbonden aan de Oude Kerk te Rijswijk.

Organisatie

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Concertfonds Hoornse Orgels en stadsorganist Mark Heerink en begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De Oosterkerk ligt aan het Grote Oost 58-60 in Hoorn.

De toegang is gratis zodat iedereen dit concert kan bezoeken. Wel hoopt de organisatie dat de bezoekers naar vermogen bijdragen aan de collecte na afloop. Voor meer informatie kunt u kijken op:  www.orgelconcerten-hoorn.nl