Al twee jaar stil rond grasdijkje: nu wel of niet verharden?

26 augustus 2021 16:47

De gemeenteraad van Drechterland stemde twee jaar geleden in met een voorstel om het grasdijkje Zuiderwijmers bij Schellinkhout te verharden, tot groot ongenoegen van buurtbewoners. Een definitieve beslissing blijft echter uit, het pad is nog altijd onverhard. Omwonenden willen nu duidelijkheid.

“Ik begrijp het niet”, zegt Frans Ottersberg uit Schellinkhout. Ottersberg is een van de vier initiatiefnemers van een petitie, die het verharden van het pad moest voorkomen. De actie leverde naar eigen zeggen meer dan duizend handtekeningen op. 

Buurtbewoners vrezen voor overlast van fietsers en wielrenners als het smalle voetpad verhard wordt. “Fietsers kunnen prima over de dijk, of langs de provinciale weg. Daar is ook een heel goed fietspad”, stelt Ottersberg. 

Die uitkomst van de petitie leidde uiteindelijk tot een gesprek met de wethouder, waarna een herziening van het voorstel en een definitief besluit werd toegezegd. Maar dat definitieve besluit is er nooit meer gekomen. “Corona wordt vaak als excuus gebruikt.”

Steun Wandelnet

Door het uitblijven van die reactie, besloot Wandelnet deze zomer steun voor de petitie uit te spreken. De belangenvereniging voor wandelaars heeft samen met de initiatiefnemers van de petitie opnieuw contact gezocht met de wethouder. Ook daar kwam lange tijd geen antwoord op. 

De gemeente Drechterland geeft aan voor nu geen concrete plannen te hebben om het fietspad te verharden, aldus woordvoerder Anouk Bosgoed. Wel wil de gemeente nu op korte termijn om tafel met Wandelnet en de initiatiefnemers van de petitie. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405