Alkmaarder (17) en Venhuizer (18) langer vast voor steekpartij Hoogkarspel

14 oktober 2021 13:28

Twee jongens blijven langer vast zitten voor betrokkenheid bij een steekpartij tijdens de kermis in Hoogkarspel eind augustus. Een 15-jarige jongen raakte hierbij gewond. Een 18-jarige Venhuizer zit nog zeker 30 dagen vast, de 17-jarige man uit Alkmaar blijft de komende 3 maanden in voorarrest. 

Op de bewuste avond, 23 september, werd het slachtoffer op de Noordervoert van zijn fiets getrokken door twee mannen. Ze mishandelden hem met vermoedelijk een mes, hij raakte daarbij flink gewond.

Het tweetal ging er vervolgens vandoor op de fiets van de 15-jarige jongen. Die is uiteindelijk zelf naar de ambulancepost gelopen, waar hij is behandeld voor de wond aan zijn hoofd. 

Laf en onacceptabel

Dit was overigens niet het enige incident tijdens de kermis in Hoogkarspel. Ook twee agenten werden mishandeld bij een vechtpartij tussen twee groepen jongeren.

Burgemeester Michiel Pijl liet eerder aan NH Nieuws/WEEFF weten ontstemd te zijn over wat er is gebeurd: “Het is laf, schandalig en volstrekt onacceptabel”

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405