Alkmaarder (17) langer vast voor steekpartij Hoogkarspel

18 januari 2022 12:25

De Alkmaarder die verdacht wordt van betrokkenheid bij een steekpartij tijdens de kermis in Hoogkarspel blijft langer in voorarrest. Dat werd tijdens een besloten zitting kenbaar gemaakt. Bij het steekindicent raakte een 15-jarige jongen gewond.

De jongen werd op 23 september op de Noordervoert door twee mannen van zijn fiets getrokken. Hij zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) meerdere malen in het hoofd zijn gestoken. Ook werd hij geslagen met het mes. Wonderwel wist het slachtoffer zelf een ambulancepost te bereiken, waar hij uiteindelijk werd behandeld aan zijn verwondingen.

Nog geen week later werd een 18-jarige man uit Venhuizen aangehouden. Begin oktober werd ook de Alkmaarder gearresteerd, maar waar de Venhuizer in afwachting van een rechtszaak werd vrijgelaten, gold dat niet voor de Alkmaarder.

Justitie verdenkt hem van poging tot doodslag. De rechter besloot tijdens een zitting achter gesloten deuren dat hij langer blijft vastzitten. Op 28 maart is er opnieuw een tussentijdse zitting. De inhoudelijke behandeling staat voor 12 mei op de agenda.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405