Alkmaarder die verdacht wordt van doodsteken Hoornse Joop blijft langer vast

11 april 2023 10:26
Bron: NH Nieuws / Michiel Baas

De Alkmaarder (42) die verdacht wordt van het doodsteken van de 69-jarige Joop in Hoorn, blijft nog 90 dagen in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar besloten. 

De deur is verzegeld

De 69-jarige Joop werd in de nacht 22 op 23 maart zwaargewond aangetroffen in zijn woning aan het Westfriese Hof in Hoorn. Hij was neergestoken en overleed later aan zijn verwondingen. Een 42-jarige man uit Alkmaar werd aangehouden. Het Openbaar Ministerie verdenkt de Alkmaarder van moord dan wel doodslag. 

Over de toedracht van het incident is nog veel onduidelijk. De politie wilde in het kader van het lopende onderzoek niet veel loslaten. Een woordvoerder bevestigde dat de aanleiding vermoedelijk in de relationele sfeer lag. 

Eigen zoon

Verschillende buurtbewoners lieten tegenover NH weten dat Joop vermoedelijk is omgebracht door zijn eigen zoon. “Joop zou juist een paar dagen met hem meegaan, omdat zijn zoon moest afkicken van zijn drugsverslaving. Blijkbaar is het binnen helemaal verkeerd gegaan. Wat er precies binnen is gebeurd, weet ik niet. Ik hoorde van iemand anders dat de la open stond, dus misschien is daar een mes uit gepakt?”, zei een buurvrouw.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405