Alle kerstversiering in haven Medemblik vernield: “Te triest voor woorden”

25 december 2021 16:30

In de haven van Medemblik zijn op kerstnacht twee kerstbomen van lampjes vernield. Eerder deze week vonden er ook al vernielingen aan de versiering van de Westerhaven plaats. Het ging toen om drie andere verlichte kerstbomen die met de grond gelijk werden gemaakt. “Het wordt gewoon moedwillig kapot gemaakt.”

Vernielende kerstbomen in Westerhaven Medemblik

Directeur van de Westerhaven, Ivonne Kirschbaum, heeft er geen goed woord voor over. “Buurtbewoners en de havenmeesters zijn verontrust. Het is heel bijzonder, raar en misplaatst dat dit wordt vernield.”

De versierde grasstrook naast het water aan de Westerhaven moest voor een sfeervol gezicht zorgen, maar daar is er nu niks meer van over. Eerder deze week sloeg een groep jongeren al toe en vernielde drie van deze verlichte bomen en vannacht was het opnieuw raak. “We hebben het op camerabeeld staan, de bomen worden door jongelui gewoon moedwillig kapot gemaakt.”

“Denk na!”

De vernielingen lopen op in de honderden euro’s en er zitten ook veel arbeidsuren, aldus Kirschbaum. “Denk na waar je mee bezig bent en ook aan de ouders: weet wat uw jongelui middernacht zwalkend over straat doet.”

“Ze bederven het voor heel veel mensen die het een plezier vinden om de haven zo sfeervol te zien”

Ivonne Kirschbaum – directeur westerhaaven

Kirschbaum verwacht dat deze jongeren zich gewoon vervelen, maar ze zegt: “Het blijft heel triest dat je zoiets bewust doet.” Ook is het erg jammer van deze mooie feestdagen. “Ze bederven het voor heel veel mensen die het een plezier vinden om de haven zo sfeervol te zien.”

De havendienst en bewoners hebben de restanten van de vernielingen opgeruimd. En Kirschbaum laat het daar niet bij zitten, waar ze eerder nog een oproep deed aan de jongelui om zich te melden, stapt ze nu naar de politie. “We gaan nu zeker aangifte doen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405