Alle masten sportveld R.K.S.V. Sint George vandaag vervangen na omvallen lichtmast

24 januari 2023 11:43
Bron: Gemeente Koggenland

De gemeente Koggenland vervangt vanaf vandaag de masten aan het sportveld van R.K.S.V. Sint George in Spierdijk, waar twee weken geleden een lichtmast afbrak en terecht kwam tussen twee woningen achter het veld. Hoe de mast heeft kunnen afbreken, is nog niet duidelijk. 

masten sportveld Spierdijk

Vandaag worden de masten afgezaagd en eind deze week worden de nieuwe masten geleverd. Pas vanaf half maart kunnen de nieuwe masten geplaatst worden. Volgens de gemeente is daar een speciale machine voor nodig, die het gras niet beschadigd. Alleen is die voorlopig nog niet beschikbaar. 

Na het breken van de mast twee weken geleden, is er gelijk een onderzoek gestart naar de oorzaak. Ook zijn er maatregelen genomen voor de veiligheid. Zo werden de overige masten vastgemaakt met spanbanden aan tractors, om extra stabiliteit te geven. 

Volgens de normen gekeurd

De gemeente laat aan NH Nieuws weten dat het bedrijf de keuringen en onderhoudsadviezen van de lichtmasten bij de voetbalclub volgens de normen en op de juiste manier heeft uitgevoerd. 

Er komen straks andere masten te staan, die van een nieuwer type zijn. “Ik ben blij dat er bij het omgaan van de mast geen ernstige schade is veroorzaakt”, laat wethouder Bart Krijnen weten. “De wijze van tijdelijk waarborgen van de veiligheid en het snelle vervangen van de masten voor de toekomst stemt mij tevreden.”

Nu het sportveld voorlopig niet beschikbaar is, worden trainingen en wedstrijden op andere velden bij de voetbalclub in Spierdijk ingeroosterd. 

Lichtmasten sportveld Spierdijk

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405