Veel weerstand tegen recreatiepark Enkhuizerzand: alle bezwaren ingediend

16 mei 2019 07:00
Bron: OREZ / Gemeente Enkhuizen

Het was gisteren de laatste dag dat er bezwaren en zienswijzen konden worden ingediend tegen de nieuwe plannen voor de uitbreiding van recreatiepark Enkhuizerzand. Een plan dat monsterlijk veel tegenstanders heeft en voor veel commotie zorgt.

Het verzet tegen de uitbreiding van het recreatiepark Enkhuizerzand is groot, heel groot. Uit verschillende hoeken is bezwaar uitgesproken tegen de plannen. 

Minimaal drie bezwaren
Vooralsnog is bekend dat het Zuiderzeemuseum een zienswijze heeft ingediend. Daarna volgt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ook het actiecomité ‘Tot behoud van het Enkhuizerzand’ stond maandagochtend op de stoep bij het stadhuis om achthonderd handtekeningen te overhandigen. 

Veel lokale tegenstanders
De zaal was vorige week donderdag ook al overvol toen het Zuiderzeemuseum een debatavond over de uitbreiding hield. Niet alleen het museum, maar ook inwoners, het actiecomité, campinggasten en watersporters gaven toen aan niets voor de plannen te voelen.

Tekst gaat verder onder de video.

Bekijk hier de reportage van de overvolle debatavond: 

De bezwaren konden tot gisteravond worden ingestuurd. Het is bij de gemeente nog niet bekend hoeveel dit er in totaal zijn en uit welke hoek dze komen. Naar verwachting zal hier de aankomende twee weken meer duidelijkheid over komen. Maar voor nu is het puur een kwestie van afwachten.  

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844