“Alles is weg”: lege zalen na kunstroof in voormalig stadhuis van Medemblik

27 september 2023 12:00
Bron: NH Nieuws

De historische schilderijen, een barometer en een kroonluchter die begin september buit zijn gemaakt bij een kunstroof in Medemblik zijn nog altijd niet terecht. De kunstwerken hingen in het voormalige stadhuis, maar sinds enkele weken dus niet meer. De politie onderzoekt de roof en de gemeente vraagt nog altijd om de gouden tip waar 10.000 euro tegenover staat. 

In het voormalige stadhuis van de gemeente Medemblik werd enkele weken geleden ingebroken, daarbij werden vele objecten buitgemaakt. In bovenstaande video neemt wethouder Jeroen Broeders ons mee in het nu lege pand.

Onschatbare waarde

Hij is “kapot van de verdwijning”. “De schilderijen die hier tot voor kort hingen, waren echt verbonden aan dit pand. Die hoorden bij dit pand. Die horen nog steeds bij Medemblik.

Het waren schilderijen met een hele historische waarde, met name die van koning Radboud. Wellicht niet echt enorme financiële waarde, maar wel van grote onschatbare historische waarde”

Meer weg?

Uit onderzoek blijkt dat er mogelijk meer is weggenomen uit het voormalig stadhuis. “Ik ben daarom ook heel blij dat de politie er erg veel aandacht aan geeft. En druk bezig is om te rechercheren waar deze unieke objecten zijn”, vervolgt de wethouder.

De gemeente roept mensen die tips hebben over de inbraak op contact op te nemen met de politie. “De gemeente Medemblik heeft daarom ook een beloning uitgeloofd van tienduizend euro. We hopen dat dit echt leidt tot de terugkomst van de objecten.”

Weet u meer?

Bel met de politie 0800-6070.  

Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Iedere woensdag om 17:10 uur is Bureau NH live op tv te zien.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844