Always Forward haakt dit weekend aan bij Nationale Voetbaldagen

10 juni 2022 08:37
Always_Forward_Hoorn

10, 11, 12 juni vinden de Nationale Voetbaldagen plaats. De Hoornse voetbalclub Always Forward geeft daar dit weekend invulling aan met onder meer het Vastenburg jeugdvoetbaltoernooi. “De KNVB wil hiermee de sport en het verenigingsleven onder de aandacht brengen”, vertelt Loek Stam, bestuurslid sociaal domein bij Always Forward.

“Via de bal komen mensen met elkaar in contact. Door het spel te spelen, er naar te kijken of iets te doen binnen de vereniging”, aldus Loek Stam. Ouders en grootouders komen via de kinderen in contact met de vereniging. “Dit zijn ook mensen met een migratie achtergrond die de Nederlandse taal aan het leren zijn. Tijdens activiteiten op het complex ben je natuurlijk ook aan het praten. Op een ongedwongen manier breng je dan toch de taal en bepaalde gewoontes over.”

De vereniging doet ook mee aan de jaarlijkse Regenboogweek. “We willen een veilige vereniging zijn waar je kunt zijn wie je bent.” Ook in een breder perspectief als je het hebt over respect draagt de vereniging haar steentje bij. Zo worden er avonden georganiseerd voor trainers en coaches over hoe om te gaan met reacties binnen het veld van spelers, maar ook van toeschouwers langs de lijn. “Het is inherent aan voetbal dat er emoties loskomen. Maar daar zitten ook grenzen aan”, aldus Stam. Er is ook de mogelijkheid om melding te doen van incidenten. “Je bent nooit alleen als er vervelende dingen gebeuren. Op die manier moet het leuk blijven om met elkaar te voetballen en hier te zijn.”

Uitzending – 5 juni 2022

Always Forward haakt dit weekend aan bij de Nationale Voetbaldagen. Beluister het gesprek met Loek Stam, bestuurslid sociaal domein van de club die zich bezighoudt met meer dan voetbal alleen.

Always Forward haakt dit weekend aan bij Nationale Voetbaldagen

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405