Alzheimer Nederland introduceert GOED-methode om mensen met dementie mee te ondersteunen

22 maart 2022 12:10

Om de impact van Alzheimer, een van de circa tachtig verschillende soorten dementie, onder de aandacht te brengen organiseert Alzheimer Nederland een training voor leerlingen die op het Horizon College een opleiding tot verzorgende volgen. De stichting wil hen hiermee handvaten aanreiken om in te zetten tijdens hun werk. Iets waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen.

De verschillende signalen van dementie en hoe mensen met dementie het beste te ondersteunen komen in de training aan bod. “Alzheimer Nederland heeft hiervoor een methode ontwikkelt, de GOED-methode, waarbij geruststellen, oogcontact en eigen waarde centraal staat,” aldus Peter de Wilde van de stichting. Ter ondersteuning wordt tijdens de training gebruik gemaakt van casussen uit de praktijk.

“Op dit moment zijn er in West-friesland 3.270 mensen met dementie. De verwachting is dat dit over twintig jaar is verdubbeld. Het is dus belangrijk dat we de methode goed onder de aandacht brengen en mensen hierin trainen.” vertelt Peter de Wilde.

In bovenstaande video wordt uitgebreid ingegaan op de GOED-methode. Ook wordt de impact van Alzheimer geïllustreerd met een dialoog tussen een echtpaar en een gedicht van de West-Friese zangeres Rachel Koomen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405