Amerikaanse ‘Ink Master’-deelnemer zet tattoo in Enkhuizen

9 maart 2023 18:13
Bron: WEEFF / Ramon Besseling

Een bijzondere gast-tatoeëerder vandaag in de shop van Saskia Righart van Gelder in Enkhuizen. Aaron Is, bekend van het Amerikaanse tv-programma Ink Master, zette vandaag een tattoo.

Aaron deed mee aan het vijfde en negende seizoen van het Amerikaanse televisieprogramma, dat ook uitgezonden wordt in Nederland. Bij zijn eerste deelname in 2014 eindigde hij als zesde. Met Jason ‘Cleen Rock One’ Steinke deed hij drie jaar later mee aan de ‘Shop Wars’-editie van het programma, en werd een vijfde plaats behaald.

Een aantal jaar geleden had Aaron zijn eigen shop. Maar dat bleek niets voor hem, vertelt hij aan WEEFF. “Ik voel me gewoon meer een artiest dan iemand die zijn eigen shop kan runnen. Dit vind ik veel leuker.” Tegenwoordig tatoeëert hij overal ter wereld, bij verschillende artiesten en tattooshops.

Gastartiesten

Vanmorgen landde hij op Schiphol, om daarna door te reizen naar de tattooshop in Enkhuizen. De Amerikaan uit Tampa, in de staat Florida, is in de afgelopen jaren bevriend geraakt met eigenaresse Saskia. Ze zaten meerdere keren samen in de jury bij wedstrijden, of kwamen elkaar tegen op tattooconventies.

“Hij riep mij een paar weken geleden vanaf de andere kant van de zaal”, legt Saskia uit. “Toen hebben we geknuffeld en vertelde ik hem dat het nu eindelijk eens tijd wordt dat ie bij mij in de shop komt.” En zo geschiedde dus vandaag.

Wil je Aaron ook ontmoeten? Of aan het werk zien, bijvoorbeeld met jezelf als canvas; dit weekend heeft Aaron een eigen stand op de tattooconventie in Rotterdam.

Daarnaast heeft Saskia nog een andere artiest uit het buitenland die bij haar in de shop werkt. De Bulgaar Vankata Vucheliyski blijft tot en met aankomende dinsdag. “In Bulgarije zat hij een beetje ‘under the weather’, dus dan haal ik hem graag hier naartoe om zijn talenten breder te showen”, vertelt ze.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405