Amsterdammer (22) verdacht van aansporen jonge tiener om brand te stichten in Hoorn

31 mei 2023 06:00
Bron: GLOCALmedia

De 22-jarige Amsterdamse K. G. zou opdracht gegeven hebben aan een 14-jarige jongen om brand te stichten aan het Cees Buddingh’hof in Hoorn, eind februari vorig jaar. Het Openbaar Ministerie eist daarom een forse straf. 

Brand Cees Buddingh'hof Hoorn

Het is rond 1.30 uur, 28 februari. Er klinkt glasgerinkel. Buurtbewoners worden wakker en zien vlammen uit een woning slaan aan de Cees Buddingh’hof in Hoorn, waarna ze iemand zien wegrennen. 

De brand is snel onder controle. Even later wordt een 14-jarige jongen aangehouden, met bivakmuts. Hij zou met een aansteker de brand hebben aangestoken. 

Opdracht gegeven

Naar nu blijkt was hij niet alleen verantwoordelijk voor het aansteken van het vuur, aldus het Openbaar Ministerie. Zij verdenken de 22-jarige K. G. van het aansporen van de jonge tiener om de brand te stichten. 

De officier van justitie eist daarom een tbs met dwangverpleging, 18 maanden cel en het betalen van een schadevergoeding van 2.000 euro tegen hem. De rechtbank in Alkmaar doet over twee weken uitspraak.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405