Andijk klaar voor laatste kermis dit seizoen

13 oktober 2023 06:09
Kermis

Met wisselende temperaturen en de herfst die in september officieel begonnen is, komt er ook een einde aan het kermisseizoen in West-Friesland. Vanaf vandaag wordt de laatste gevierd in Andijk, met attracties op de Klamptweid en feest in de sporthal.

Met botsauto’s, een draaimolen en de zweef zijn er genoeg attracties voor jong en oud op het veld aan de Klamptweid in Andijk. De kermisattracties zijn vandaag en dit weekend geopend van 14.00 uur tot middernacht.

In sporthal De Klamp begint het programma vanmiddag om 16.00 uur met de VrijMiBo, onder leiding van DJ Jens. Daarna volgt de Amsterdamse avond. Zaterdagmiddag kunnen de jongere kermisgangers naar de Kinderdisco, en zondag begint de Kermislunch om 14.00 uur. Aanmelden kan tot en met vandaag.

Druk kermisseizoen achter de rug in West-Friesland

Het kermisseizoen in West-Friesland begon dit jaar op zaterdag 8 april, het weekend van Pasen. In Bovenkarspel en Twisk stonden dat weekend de kermisattracties opgesteld, in verschillende huizen en tuinen werden kermisborrels gehouden, en ook in de horeca werd de kermis goed gevierd.

Na het eerste weekend volgden traditiegetrouw de kermissen in onder andere Hoogkarspel (met Hemelvaart), Venhuizen (met Pinksteren), en de één na grootste kermis van Nederland: in Hoorn.

In Wervershoof werd dit jaar zelfs besloten om de kermis een dag eerder te openen. Ondanks dat het volgens kermisexploitant John van Dam rustiger leek dan normaal, lijkt het erop dat de extra dag blijvend is. Ook Van Dam stemt in met een langer kermisweekend. De gemeente gaat hier nog over beslissen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844