Angst voor lege geldautomaten tijdens kermis in Hoorn, politiek wil opheldering

4 augustus 2022 08:15

Over twee dagen is het zover: de kermis in Hoorn. Het evenement waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. Op een evenement waar het bier rijkelijk vloeit en veel attracties zijn, is het belangrijk dat er gepind kan worden. Maar of dat kan, is nog maar de vraag. Geldtransportbedrijf Brink’s heeft namelijk laten weten dat geldautomaten deze zomer mogelijk buiten gebruik zijn. Tot grote zorg van de politiek in Hoorn. 

Geldmaat

De voorbereidingen op de Vale Hen zijn in volle gang. In de binnenstad van Hoorn moeten uiteindelijk 67 attracties verrijzen. Maar de politiek maakt zich zorgen. Mogelijk kan er niet worden gepind. “De berichten over de lege geldautomaten in Nederland verontrusten mij. Zeker nu Hoorn vanaf zaterdag weer in het teken staat van de kermis”, laat John Halsema van Hoorn Lokaal weten. 

Personeelstekort 

Geldtransportbedrijf Brink’s en Geldmaat waarschuwden al eerder voor lege automaten tijdens de zomer door personeelstekort. Vanwege de vakantieperiode en ziekte lukt het minder goed om de geldautomaten op tijd te bevoorraden. In Enkhuizen, bij het Koperwiekplein, was het eerder al raak. Daar was een geldautomaat een paar dagen buiten gebruik. 

Hoorn Lokaal heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld. Halsema: “Er zijn al te weinig automaten in de binnenstad. En wat als bezoekers voor een lege automaat komen te staan? Moeten ze dan op zoek naar een automaat waar ze toevallig nog kunnen pinnen? Die kant moeten we niet opgaan.” Volgens Halsema is het belangrijk dat de bezoekers zonder problemen kermis kunnen vieren. “Daar moeten we als stad voor zorgen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405