Après ski feesten en Pearl Jamming: wat kun je dit weekend doen in West-Friesland?

7 februari 2020 19:01

WEST-FRIESLAND – Wat is er dit weekend te doen in West-Friesland? In dit overzicht praten we je bij over waar je dit weekend naar toe kunt in West-Friesland. Zo kun je morgen naar een aantal après ski feesten en staat er zondag een winsterse bier- en wijntocht op de agenda.

Vrijdag

In schouwburg Het Park in Hoorn kun je vanavond naar de voorstelling van Viggo Waas. De zelfbenoemde Meestervoorspeller geeft in zijn show tekst en uitleg over deze titel. De voorstelling begint vanavond om 20.30 uur in de Othellozaal.

Het nieuwe album van Carel Brouwers verschijnt later dit voorjaar, maar je kunt de nummers van zijn derde cd vanavond al beluisteren. De vroegere zanger van de Hoornse band DOG staat vanavond bij wijze van try-out in Backstage Hoorn om zijn nieuwe plaat te spelen. het optreden van Carel Brouwers en zijn band begint vanavond om 21.00 uur.

Zaterdag

Na het grote succes van de film Rocketman, over het leven van Elton John, kunnen we niet meer om de muziek van deze legende heen. Zijn muziek wordt ’s zaterdagavond in Het Park gespeeld door Jimmy Love en een liveband. Reken op alle grote hits die voorbij gaan komen en de meest extravagante kostuums. De Elton John Tribute begint om 20.15 uur.

Bij Vereenigingsgebouw De Tuf in Bovenkarspel kun je morgenavond naar een nieuwe Tuf Trug. Bij de eerste editie van dit jaar komen DJ Rob Lee en Feest DJ Jordy. De Tuf opent de deuren morgenavond om 21.00 uur.

We hebben dit jaar nog geen sneeuw of überhaupt winterse taferelen gezien, maar toch kun je dit weekend in winterse sferen komen. Zowel in café De Paus in Lutjebroek als in café Dijk 82 in Enkhuizen kun je morgenavond naar een après-ski party. DJ Dolphin draait bij het feest in Lutjebroek en in Enkhuizen komt de muziek van niemand minder dan DJ Badslipper.

Ben je grote fan van Pearl Jam, of hou je gewoon van rock-muziek? Dan zit je morgenavond goed bij Van Rooijen in Wervershoof. Vanaf 21.00 uur gaan de deuren open voor de tributeband Pearl Jamming. Kaarten zijn zowel online als aan de deur verkrijgbaar.

Zondag

Voor aankomende zondag wordt er onstuimig weer voorspeld, maar toch zijn er genoeg dingen om te doen. Zo kun je zondag naar het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, voor de miniconcerten. Dit weekend met ‘de godfather van de barokgitaar’: Lex Eisenhardt. De miniconcerten beginnen iedere zondag om 12.00 uur.

De vier cafés die Wervershoof rijk is doen zondag weer mee aan de Winterse Bier- en Wijntocht. Muts op, sjaal om, en vol goede moed pendelen tussen de kroegen. Bij ieder café kun je donkere bieren en warme wijnen drinken, maar ook eten van de winterse kost. De Bier- en Wijntocht begint zondag om 14.00 uur.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844