As The Story Unfolds neemt album op in Hoornse haven

4 mei 2022 23:11
As The Story Unfolds
Bron: As The Story Unfolds

“More There Is”. Zo gaat het album heten van As The Story Unfolds dat bestaat uit Edwin de Herder en Sylvia van Bragt. De titel zou ook kunnen slaan op de rijke productie van het album. “Al mijn helden kijken hierbij mee over mijn schouder,” aldus Edwin de Herder. “Ik ga daarbij op zoek naar de mooist mogelijke klank. Maar uiteindelijk gaat het om de stem van Sylvia die het verhaal vertelt.”

Elk van de verhalen in muzikale vorm heeft een gesprek tussen Edwin en Sylvia als basis. Ieder nummer op het album, dat volledig werd opgenomen op een kotter gelegen in de Hoornse haven, wordt daarbij begeleid door een beeldverhaal in wijd uiteenlopende stijlen. Inspiratie werd onder meer gevonden in de jaren ’60 televisieserie De Wrekers, maar ook in de jeugd van Sylvia. Zo is een van de video’s opgenomen in de discotheek waar ze als 16-jarig meisje kwam.

Het nummer ‘Curiosity’ is voortgekomen uit de nieuwsgierigheid die hen beiden drijft. “Als de dingen even niet zo gaan, welke mogelijkheden zijn er dan? Dat is een bepaalde nieuwsgierigheid die ik heb,” aldus Sylvia van Bragt. “Jongeren zijn dat deze periode wel een beetje kwijt. Daar word ik wel verdrietig van. Want met het huidige toekomstbeeld is het best lastig de benodigde levensvreugde weer te vinden. De ene jongere lukt dat beter dan de andere.”

Voor de drum loops die op het album te horen zijn is gebruik gemaakt van verschillende drummers. “Door het werk van verschillende drummers te combineren is er sprake van een hele levendige ritmiek op het album,” legt Edwin uit. Veel van de nummers zijn meerstemmig. “Dat is iets wat ik al van heel jongs af aan opzoek,” vertelt Sylvia. “Dat maakt het ook levendig.” Daarbij is alles geïmproviseerd ingespeeld. “Het gaat hetzelfde als ademen,” aldus Edwin.

Het album “More There Is” zal op 16 mei alleen digitaal worden uitgebracht.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405