Asfalteren valt in het water: kruising A.C. de Graafweg blijft voorlopig nog dicht

8 december 2023 06:04
Bron: Gemeente Opmeer

Door het slechte weer duurt het mogelijk nog weken langer voordat de kruising Pade met de A.C. de Graafweg open kan. “We doen ons best om de kruising tot de ovonde (een ovale rotonde, red.) vóór de kerstdagen te openen”, zegt de provincie Noord-Holland. 

Het streven was dat de kruising vandaag open zou gaan. Door de vele regenval en de kou kunnen niet alle lagen asfalt worden aangebracht. Normaal gesproken wordt het afgeraden om in winterse temperaturen te asfalteren, maar daar zijn enkele slimme oplossingen voor bedacht. “Zo doen we aanpassingen aan het asfaltmengsel van de deklaag en hopen we eind deze week verder te kunnen”, aldus een woordvoerder van de provincie. 

Als het toch niet lukt om het nieuwe stuk weg open te stellen voor de kerst, zorgt de provincie er voor dat de kruising Pade en Koningspade tussen Opmeer en Hoogwoud aangepast open is tijdens de feestdagen. Aankomende dinsdag wordt duidelijk of dat gaat lukken. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405