Atlete Lieke Klaver duikt onder WK-limiet op 200 meter bij NK

25 juni 2022 18:46
Bron: Orange Pictures / Peter Lous

Het is Lieke Klaver gelukt om de WK-limiet te behalen op de 200 meter. De 23-jarige atlete uit Enkhuizen liep in de halve finale in Apeldoorn naar 22,71 seconden. Ze bleef daarmee onder de limiet (22,80) voor de WK volgende maand in Amerika (Eugene). 

Lieke Klaver

Klaver liep de limiet voor de 200 meter, maar haar focus blijft op de 400 meter en de estafette. “Stiekem had ik gehoopt zondag in de finale richting de limiet voor de WK te gaan. Bizar dat ik nu al onder die limiet loop”, reageerde de Noord-Hollandse bij de NOS. “Ik loop op nieuwe spikes van Adidas en heb die vrijdag pas gekregen. Ik heb er niet eerder mee gelopen. Ik zeg niet dat ik snel loop door die nieuwe schoenen, maar het gaat wel hard.”

“Wat ik wil weet ik niet, maar wat ik bij de WK ga doen is duidelijk: dat is de 400 meter. Op de 200 meter wil ik de coaches gewoon laten zien dat ik nog steeds snel ben”, was de atlete vastbesloten. “De 400 meter is mijn ding deze zomer.”

“De 400 meter is mijn ding deze zomer.”

atlete lieke klaver

Thomas van Ophem uit Alkmaar pakte goud bij het speerwerpen. De 29-jarige recordhouder kwam tot een afstand van 73,15 meter met de speer. Dat was ruim voldoende voor de Nederlandse titel. Tom Egbers (70,36 meter) en Thomas Knoop (68,89) waren duidelijk minder. Het is voor Van Ophem zijn eerste gouden medaille op de NK atletiek. 

Eerder op de dag waren Richard Douma (5 kilometer) en Djoao Lobles (800 meter) al succesvol met een gouden plak. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405