Auto achtervolgd tot recreatiegebied De Hulk, twee inzittenden op de vlucht

16 februari 2023 10:45

Een personenauto is gisteravond lange tijd achtervolgd in Hoorn. De achtervolging eindigde bij recreatiegebied De Hulk, toen het voertuig zonder inzittenden werd aangetroffen in een greppel. De bestuurder en een andere persoon waren daarvoor op de vlucht geslagen. De politie heeft het voorval in onderzoek.

De bestuurder van het voertuig kreeg gisteravond rond 23.30 uur een stopteken op de Windmolen in Hoorn, omdat de politie vermoedde dat de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Dit werd genegeerd, waarna er een achtervolging werd ingezet.

Deze eindigde bij recreatiegebied De Hulk, toen de politie het voertuig aantrof in een greppel. De bestuurder had de auto klemgereden en was op de vlucht geslagen. Via Burgernet werd een melding gemaakt van de situatie, waarbij gemeld werd dat er nog een persoon bij betrokken is en mogelijk met natte kleding rond zou lopen.

Politiewoordvoerder Derk Burger bevestigt aan WEEFF dat er zoekactie is ingesteld naar de twee personen van het voertuig. Zij hebben hen echter nog niet kunnen vinden. De auto is in beslag genomen en de zaak wordt verder onderzocht.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405