Auto te water na botsing in Andijk: automobilisten en honden met de schrik vrij

30 november 2023 15:58
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Aan de Gedeputeerde Laanweg in Andijk zijn vanmiddag twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Een van de auto’s is hierbij in de naastgelegen sloot terechtgekomen. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Het ongeluk gebeurde vanmiddag rond 13.30 uur, ter hoogte van de Gerrit de Vriesweg. Wat de precieze oorzaak is van het incident, is nog onduidelijk. Maar vermoedelijk heeft één van de voertuigen een voorrangsfout gemaakt.

Erg geschrokken

Verschillende hulpdiensten zijn opgeroepen om de slachtoffers bij te staan. Eén auto kwam na de botsing in een sloot terecht. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er niemand gewond is geraakt bij het ongeluk, of mee naar het ziekenhuis hoefde voor een controle. Ook meerdere honden, die in een van de voertuigen zaten, zijn ongedeerd. Zij zouden volgens de woordvoerder, net als de twee bestuurders, wel erg geschrokken zijn.

Beide voertuigen hebben fikse schade opgelopen door de botsing. Op de kruising tussen de Gedeputeerde Laanweg en Gerrit de Vriesweg ligt een behoorlijk aantal brokstukken. Een bergingsbedrijf neemt de twee auto’s mee.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405