Automobilist helpt bij pech langs de weg: auto belandt in de sloot

9 augustus 2021 11:05

Aan de Westerzeedijk (N239) in Medemblik is vanmorgen een auto te water geraakt, omdat de bestuurder bij het parkeren van zijn auto vergat de handrem aan te trekken. De bestuurder wilde iemand helpen, die met pech langs de weg stond, toen het misging.

De bestuurder van een zilvergrijze personenauto zag vanmorgen rond kwart voor twaalf een andere auto met pech langs de kant van de weg staan. Hij besloot hulp te verlenen en parkeerde zijn auto langs de Westerzeedijk (N239) in Medemblik.

Handrem vergeten

Bij het parkeren van de auto vergat de bestuurder om de handrem aan te trekken, waardoor het voertuig in de sloot naast de weg gleed. De hulpdiensten werden massaal ingeschakeld, omdat niet duidelijk was doorgegeven dat er geen bestuurder in de auto aanwezig was.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water gehaald. Om dat veilig te kunnen doen, is de weg in de richting van Medemblik enige tijd afgesloten geweest.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405