Automobilist met slok op ramt ruim honderd jaar oude woning in Bovenkarspel

19 december 2021 23:02

Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Stede Broec heeft vanavond de gevel van een een ruim honderd jaar oud pand in de Hoofdstraat in Bovenkarspel geramd. De ravage is enorm en de woning is gestut om instortingsgevaar te voorkomen. De bewoners waren thuis op het moment van de crash, maar er zijn geen gewonden gevallen.

Automobilist ramt woning in Bovenkarspel

Een politiewoordvoerder laat weten dat het ongeluk rond 21.20 uur plaatsvond, waarna de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Naast het zwaargehavende wrak, waar de bestuurder ongedeerd kon uitkomen, troffen zij behalve stukken van de gevel ook auto-onderdelen en een houten straatpaaltje aan.

Artikel gaat door

Automobilist ramt woning in Bovenkarspel

Terwijl de brandweer de woning stutte, hield de politie de automobilist aan. Uit een blaastest bleek dat hij onder invloed was, waarop hij is meegenomen naar het bureau. Getuigen laten weten dat de automobilist veel harder zou hebben gereden dan toegestaan, maar dat kan de politiewoordvoerder niet bevestigen.

Het pand is een voormalige stolpboerderij, die volgens de Historische Vereniging Oud Stede Broec rond 1910 is gebouwd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405