Auto’s crashen in West-Friesland, inzittende uit voertuig bevrijd in Zwaagdijk-Oost

28 februari 2023 10:48
Bron: Inter Visual Studio

In de regio West-Friesland hebben gisteravond meerdere auto-ongelukken plaatsgevonden. Zo raakte een auto met drie personen van de Westfrisiaweg in Zwaagdijk-Oost, waarbij een van de inzittenden uit het voertuig bevrijd moest worden. In Bovenkarspel crashte een 19-jarige bestuurder tegen een betonnen paal. En in Wervershoof belandde een auto op de kop nadat het van een dijk raakte.

Een auto met drie personen raakte gisteravond rond 23.30 uur van de Westfrisiaweg (N307) in Zwaagdijk-Oost af en crashte in een weiland. Volgens de politie had een van de inzittenden hierdoor zwaar letsel aan een been en het aangezicht opgelopen. Deze 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was door het ongeluk uit de auto geslingerd.

De tweede inzittende, een 30-jarige persoon, raakte door het ongeluk bekneld in de auto en moest door de hulpdiensten bevrijd worden. De bestuurder van het voertuig was lichtgewond, maar is net als de andere twee door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Ambulancepersoneel van een eerder opgeroepen trauma-helikopter heeft eerste hulp verleend, maar deze was niet nodig voor het vervoer van de drie gewonden.

Uit een blaastest bij de 32-jarige bestuurder kwam naar voren dat de man waarschijnlijk een te hoog alcoholpercentage had. In het ziekenhuis is ter controle nog een extra bloedproef afgenomen.

Betonnen paal

In Bovenkarspel reed een 19-jarige bestuurder uit Wervershoof tegen een betonnen paal aan. Dit ongeluk gebeurde rond 21.30 uur op de Veilingweg. Volgens de politiewoordvoerder gaat het hierbij om een eenzijdig ongeval en raakte er niemand gewond.

Er wordt geen onderzoek naar het ongeluk ingesteld. Het voertuig raakte bij dit incident zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405