Auto’s in Hoorn bestickerd: “Wie zo’n grote auto heeft moet zich rot schamen”

19 januari 2023 14:41
Bron: aangeleverd

Meerdere auto’s in Hoorn zijn in de nacht van dinsdag op woensdag bestickerd met een felgele sticker. Aan het Gerritsland waren diverse buren de dupe. “Voornamelijk de grotere auto’s in de straat. De sticker vertelde ons dat wij ons moeten rot schamen als we een grote auto rijden”, zegt Jamie. 

Het is rond 06.30 uur als de autoruiten in de straat bestickerd worden. “Het is een onbezonnen actie. We hebben geen idee wie het gedaan heeft”, zegt Jamie. “We denken zelfs dat deze persoon hier niet eens uit de buurt komt. Het lijkt meer op een actie van klimaatactivisten of iets dergelijk.”

Het is Jamies vader die de camerabeelden van het voorval op Facebook plaatst. “Als jij nou weet wie het is en kan jij mij vertellen wie het is, dan krijg je van mij een avondje uit eten.”

Op de oproep komen veel reacties binnen, ook van anderen wiens auto’s zijn bestickerd. “Uit heel Hoorn, onder meer Visserseiland ook”, weet Jamie.  

Het gezin heeft geen aangifte gedaan. “Er was verder geen schade. De sticker ging er makkelijk vanaf, want hij zat op het raam. Dus ze hebben het slim op de ruiten geplakt.”

Bij de politie zijn er geen meldingen van schade binnengekomen. Maar het gebeurt wel vaker, zegt een woordvoerder. “Aan de hand van de sticker zie ik dat het specifiek gericht is op SUV’s en grotere auto’s. Landelijk zijn SUV’s vaker de ‘dupe’ van soortgelijke acties.”

Irritatie

De actie slaat volgens haar de plank volledig mis. Ze heeft dan ook een duidelijke boodschap. “Blijf lekker in je bed liggen de volgende keer, want niemand heeft er baat bij. En als je had gezien dat je elektrische of hybride auto’s had bestickerd. Dan heeft het niet zoveel zin gehad, denk ik. Het heeft vooral mensen geïrriteerd.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405