Baanrecord en winst 3000 meter voor Irene Schouten op WK allround

5 maart 2022 16:10

Irene Schouten blijft onverslaanbaar op de 3000 meter dit seizoen. Op de WK allround in Hamar (Noorwegen) verbeterde de schaatsster uit Hoogkarspel het baanrecord: 3:58.00. Desondanks staat de West-Friezin niet bovenaan in het algemeen klassement. 

Irene Schouten

De Japanse Miho Takagi, die de 500 meter won, was namelijk in totaal 0,43 seconden sneller. Bij de 500 meter werd Schouten zevende en noteerde ze een persoonlijk record (39,24). De top drie bestaat na twee afstanden verder uit Antoinette de Jong.  

Merel Conijn uit Edam maakt haar debuut op de WK vanwege haar nationale titel allround. De twintigjarige schaatsster werd elfde op de 500 meter. Bij de 3000 meter noteerde ze de zesde plaats, voldoende voor de zevende plek in het algemeen klassement. 

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Morgen staan de 1500 en 5000 meter nog op het programma. Na afloop van de WK allround zal Schouten haar schaatspak gaan veilen voor de actie van Giro 555 voor Oekraïne. 

WK sprint

De WK sprint eindigde voor debutant Tijmen Snel met de tiende plek. De Amsterdammer noteerde op de tweede 500 meter de twaalfde tijd en werd achtste op de afsluitende 1000 meter. Thomas Krol werd uiteindelijk de wereldkampioen. Bij de vrouwen won Jutta Leerdam, de vriendin van de Alkmaarse schaatser Koen Verweij. 

Bij het afsluitende onderdeel teamsprint kwam Merijn Scheperkamp uit Hilversum voor het eerst in actie. Hij haalde met Kai Verbij en Thomas Krol de derde tijd. Het goud was voor Noorwegen, Polen pakte zilver. De vrouwen pakten wél het goud.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405