Bakker Martijn uit Spanbroek laat busje staan door energiecrisis

17 september 2022 20:00

De energiecrisis laat ook bakker Martijn Bes uit Spanbroek niet onberoerd. Elke donderdag laat hij de bus waarmee hij brood bezorgt aan de kant staan. Dit om diesel te besparen.

Bakker Martijn

“En het is ook nog eens beter voor het milieu”, gaat hij verder. Bakker Martijn, in de wijde omtrek vermaard vanwege zijn tompoucen, blijft er echter vrolijk onder. “Het gaat nog steeds goed, hoor. Donderdag was sowieso al een rustige dag, een prima dag dus om niet rond te rijden.”

Martijn: “Gelukkig weten de klanten ook de bakkerszaak goed te vinden. Voor gebak en krentenmik dan, want ook de oven blijft uit op donderdag.”

Derde generatie

Hij is al de derde generatie van de familie Bes die de bakkerij runt in het karakteristieke pandje. Zijn opa nam de zaak in 1941 over.

Of er een vierde generatie komt is nog maar de vraag, want door het harde werken en het gebrek aan cafés in de omgeving is het Martijn nog niet gelukt om een leuke vrouw te vinden. “Wie weet wat een artikel teweegbrengt”, zegt hij met een knipoog.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405