Bas Koeten Racing grossiert in kampioenen

14 december 2022 09:00
P1 en P2 BMW M2 _Bas Koeten Racing

Bas Koeten Racing kan tevreden terugkijken op het afgelopen raceseizoen. Het jaar startte met de titel in het Winterkampioenschap 2021-2022, waar rijders voor de West-Friese equipe Bernhard van Oranje en Maxime Oosten de trofee van P1 overall in ontvangst mochten nemen.

In de internationale 24h Series had het team een partnership met het Spaanse team Monlau/BBR en ook daar mocht aan het einde van het seizoen de hoogste trede beklommen worden, na successen in Dubai, Italië, België, Portugal en Spanje.

In de eindstand van het zwaar bevochten kampioenschap BMW M2 Cup bezetten coureurs van Bas Koeten Racing zowel de eerste (Maxime Oosten) als tweede plaats (het drietal Dante/Jop Rappange en Dirk Warmerdam). Overigens is dit het tweede jaar op rij dat het Westfriese team de kampioenschapstitel in deze cup binnenhaalt. Vorig jaar was dat met de 17-jarige Colin Caresani.

Samenwerking met Technova College

Debutant in de Ford Fiesta Sprint Cup Sen Roodenburg pakte de kampioenstitel in de juniordivisie na een spannend strijd in de laatste race van het seizoen. Tegelijkertijd werd in de seniordivisie Stefan Barewijk kampioen. Ook hij is aan Bas Koeten Racing verbonden: zijn auto wordt gerund door studenten van Technova College, onder supervisie van de specialisten van Bas Koeten Racing. Laurens de Wit besliste met de 350pk sterke Cupra TCR van het team uit Westwoud, de eindstand van de Supercar Challenge. Hij mocht eveneens de grootste beker in ontvangst nemen.

Internationaal werd er deelgenomen aan de TotalEnergies 24 Hours of Spa, wereldwijd de grootste GT3-race. Jelle Koeten: ‘Wij zijn Europees partner van het Canadese ST Racing. Voor hun nieuwe BMW M4 GT3 verzorgen wij preparatie, transport, logistiek én nemen wij een deel van de organisatie van een evenement op ons. Dikwijls schakelen zij ons ook in voor additionele tracksupport tijdens een race, zo ook tijdens deze 24 uur van Spa. Hier behaalden we helaas geen podium, maar meedoen an sich laat zien hoe we groeien.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405