Basisschoolleerlingen uit Enkhuizen strijden om de winst tijdens Koningsspelen

21 april 2023 16:46

De verjaardag van de Koning staat volgende week op de agenda en dat betekent dat verschillende basisscholen in de regio weer meedoen aan de Koningsspelen. Zo ook in Enkhuizen, waar ruim 1.000 leerlingen aan deze sportieve dag meedoen.

Na drie jaar afwezigheid vanwege Covid-19 organiseerden de vakleerkrachten bewegingsonderwijs van Team Sportservice West-Friesland weer een school overstijgend en sportief Oranjefeest. “De Koningspelen zijn in het leven geroepen door Willem-Alexander zelf. Hij vindt bewegen ontzettend belangrijk en wil dat met deze activiteit ook laten zien”, vertelt Fleur de Wit van Team Sportservice West-Friesland.

De leerlingen van acht basisscholen uit Enkhuizen werken in kleine groepjes maar liefst veertien verschillende sport- en spelonderdelen af. Zo gaan ze de strijd aan met leeftijdsgenootjes van andere scholen uit de regio.

De tekst gaat verder onder de video.

Het programma begon vanochtend om 09.00 uur bij het Sportpark Immerhorn met de leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5. Na de opening verzorgde Roos Scholten een warming-up en danste ze samen met de kinderen de Koningsdans: ZiggZagg. Nadat de kinderen waren opgewarmd, vervolgden zij het programma met veertien spelonderdelen. De bovenbouwleerlingen uit de groepen 6 t/m 8 konden daarna aan de slag.

Naast de vakleerkrachten van het bewegingsonderwijs was ook een wethouder van de gemeente Enkhuizen aanwezig bij de Koningsspelen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405