Bedreigd, mishandeld en bestolen: man in Hoorn via Snapchat in de val gelokt

10 april 2024 17:10
Bron: NH Media

Een 19-jarige man is 11 maart in Hoorn in de val gelokt en door leeftijdsgenoten van geld bestolen. Die bewuste maandag rijdt hij samen met een vriend naar Hoorn om een scooter te bekijken, maar eenmaal daar gaat het mis.

De scooterliefhebber knapt ze graag op en op team Trappagas, een groep op Snapchat, staat een zwarte Piaggo Zip te koop voor 800 euro. Hij rijdt ernaartoe met een bus, om hem daar eventueel mee te kunnen nemen. Rond kwart over zeven ’s avonds arriveren ze op een afgesproken plek: een parkeerplaats op het Betje Wolffplein. Daar staat iemand om ze te loodsen naar de Mina Krusemanstraat.  

“De daders zeiden dat ze een wapen bij zich hadden. Het 19-jarige slachtoffer kreeg een harde vuistslag in zijn gezicht”

Felicity Bijnaar, politie Noord-Holland

Vuistslag

Daar gaat het mis, vertelt een politiewoordvoerder van Noord-Holland. “Ze dachten een scooter te gaan kopen, maar werden uiteindelijk met de dood bedreigd. De daders zeiden zelfs dat ze een wapen bij zich hadden. Het 19-jarige slachtoffer kreeg een harde vuistslag in zijn gezicht. Het uitstapje naar Hoorn is de slachtoffers niet in de koude kleren gaan zitten.”

Voor beide jonge mannen een aangrijpende gebeurtenis. Maar het bleef niet alleen bij de mishandeling, het slachtoffer moest zelfs onder bedreiging zijn pinpas- en code afstaan.

“De daders pinden direct na de beroving 2 duizend euro van de bankrekening van het 19-jarige slachtoffer”, vervolgt de politie. “Ook namen ze zijn telefoon mee. Die werd gelukkig de volgende dag gevonden op het dak van winkelcentrum De Huesmolen in Hoorn. Het geld krijgt hij alleen niet meer terug van de verzekering.”

Tekst gaat verder onder de video.

De impact voor beide slachtoffers is aanzienlijk. De politie wil dan ook graag weten wie hiervoor verantwoordelijk zijn. “We kunnen ons voorstellen dat hierover in Hoorn en omgeving is gesproken. Misschien is het wel opgevallen dat iemand wel over meer geld dan normaal beschikte. Heb je een idee wie hierbij betrokken waren? Je kunt ons bereiken, ook anoniem.”

Signalementen

Dit zijn de signalementen van de verdachten:

Volgende week meer aandacht voor deze zaak bij Opsporing Verzocht, vanmiddag al bij Bureau NH.

Weet jij hier iets van?

Bel met de politie 0800-6070.  

Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Meer over deze zaak uit Hoorn in uitzending Bureau NH

De uitzending van Bureau NH is vandaag om 17.10 op tv te zien.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844