Bedreiging en mishandeling bij treinstation Hoorn, 16-jarige verdachten aangehouden

13 februari 2023 10:41
Bron: Gemeente Hoorn

Twee 16-jarige jongens uit Amsterdam en Purmerend zijn gisteravond aangehouden bij het stationsgebied in Hoorn. Ze worden verdacht van bedreiging en openlijke geweldpleging.

Station Hoorn

Een grote groep jongeren, van ongeveer twintig personen, zou gisteravond rond 19.00 uur voor overlast gezorgd hebben bij het station in Hoorn. Daarbij zouden zij vermoedelijk een mes getrokken hebben richting een 12-jarige jongen. Toen een omstander, een 22-jarige man, opkwam voor het slachtoffer werd hij zelf bedreigd. Een aantal jongeren zou hem daarbij hebben geslagen.

Minderjarige verdachten

De politie bevestigt aan WEEFF/NH Nieuws dat er twee 16-jarige jongens zijn aangehouden. Zij komen uit Purmerend en Amsterdam. Ze worden verdacht van bedreiging en openlijke geweldpleging. Over de grote groep kan de politie geen uitspraken doen. Ook kan niet worden bevestigd dat de 12-jarige jongen daarvoor werd bedreigd met een mes.

Omdat het gaat om minderjarige verdachten, zijn de twee jongens gisteravond na verhoor naar huis gestuurd. Zij moeten zich binnenkort opnieuw melden op het politiebureau. De politie gaat daarnaast in gesprek met het slachtoffer, om meer te weten te komen over wat er gisteravond bij het treinstation is gebeurd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405