Bekende Westfriezen zamelen 35.000 euro in voor inloophuis Pisa

5 februari 2021 20:09

HOORN – Tien bekende Westfriezen hebben zich deze week een dag in hun eigen huis laten opsluiten om zo geld in te zamelen voor inloophuis Pisa. Tijdens het thuiszitten moesten ze hun netwerk aanboren om zoveel mogelijk geld op te halen. En dat is uiteindelijk bij elkaar 35.000 euro geworden. Verslaggever Sander Huisman ging op pad en bezocht ondernemer Colin van der Laan en NOS Studio Sport-verslaggever Chris Wobben die hard aan het bellen waren.

Twee jaar geleden organiseerde Pisa de eerste editie van Lock Up, toen nog gewoon in het inloophuis zelf. Alleen is dat door de coronacrisis dit jaar niet mogelijk, net als andere acties van het inloophuis die niet door konden gaan.

Het was hard nodig een vorm te vinden waarop wel geld ingezameld kon worden. En daarom: “Een Lock Up tijdens de lockdown”, zoals bestuursvoorzitter Marjolijn Dölle het noemt. Doordat de tien deelnemers nu vanuit hun eigen huis hun netwerk benaderen, kan er alsnog geld opgehaald worden. 

Alvast warm gemaakt

Colin van der Laan is net begonnen met zijn belacties als Sander bij hem aanbelt. “De meeste mensen die ik bel heb ik al een beetje warm gemaakt dat ik ze zou gaan bellen”,  aldus Van der Laan die zo probeert aan zijn streefbedrag te komen.

“Gelukkig heb ik zelf geen speciale band met de ziekte kanker. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat dat in mijn hele intieme kennissen- en vriendenkring nog niet heel ernstig aan de orde is.” vervolgt hij.

Chris Wobben

Een groot bedrag

Ook verslaggever van NOS Studio Sport, Chris Wobben, heeft al mensen uit zijn netwerk vooraf benaderd. “Dan hoef ik de bal alleen nog maar in te koppen, om in sporttermen te blijven”, vertelt hij Sander buiten de camera.

Chris trof tijdens zijn belrondje onverwacht bijzondere verhalen. “Iemand zei: ‘het is toevallig net vandaag 5 jaar geleden dat mijn vader is overleden aan kanker,’ dat verzin je ook niet.”

Aan het einde van het bezoek van Sander kreeg Wobben nog een groot bedrag via de telefoon gedoneerd, namelijk 1.000 euro.

In totaal is er door alle tien Westfriezen 35.000 euro opgehaald. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman – De Maandagavond Show
19:00 – 21:00 uur

WEEFF TV