Belang van technisch onderwijs toegelicht in Lutjebroek door West-Friese scholen

13 oktober 2023 21:30
Bron: TechniekPact West-Friesland

Op De Baskuul in Lutjebroek is vanmiddag het belang toegelicht van goed technisch onderwijs bij basisschoolkinderen. Een van de onderwerpen die besproken zijn is de ‘Vliegende Brigade’. Met dit initiatief kan uitdagend, technisch onderwijs op locatie worden gegeven.

De Vliegende Brigade is onderdeel van het TechniekPact West-Friesland. Met een elektrische auto, materialen en gastleraren probeert het Martinuscollege in Grootebroek om technieklessen op een makkelijkere manier te aan te bieden op basisscholen.

Volgens onderwijsdirecteur Jacob Jan Jaasma van het Martinuscollege hebben scholen buiten het stedelijk gebied moeite met de faciliteiten die nodig zijn om technieklessen te geven. Deze zijn wel aanwezig op de school in Grootebroek, en in Hoorn. “Met de Vliegende Brigade kunnen we nu ook hen uitstekend bedienen”, vertelde hij eerder.

Frank Bosma is enthousiast over de mobiele locatie. “Het helpt mij in mijn eigen basisschool uitdagend techniekonderwijs aan te bieden”, zegt de groepsleraar. “En het geeft de kinderen een beter beeld van de kansen in de techniek.”

CDA-Tweede Kamerlid woonde middag bij

Een van de bezoekers vanmiddag op De Baskuul in Grootebroek was ook Harmen Krul. Het Tweede Kamerlid namens het CDA bracht een werkbezoek aan de regio West-Friesland, en werd ontvangen door wethouder Nico Slagter van de gemeente Stede Broec. Krul wilde zich laten informeren over wat er speelt in de regio, en welke zaken aandacht nodig hebben in Den Haag.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844