Bestuurder onder invloed rijdt te water in Ursem

30 januari 2023 16:44

Een 33-jarige man uit de gemeente Hardenberg is vanmorgen met zijn auto in het water bij Ursem gereden. Het ongeluk gebeurde rond 10.30 uur op de Walingsdijk. Volgens zijn verklaring moest de bestuurder uitwijken voor een kat op de weg. De politie merkte echter dat hij onder invloed was.

Woordvoerder Erwin Sintenie bevestigt aan WEEFF dat de man verklaarde uit te moeten wijken voor een kat op de dijk. Bij het uitwijken knalde de 33-jarige man tegen een aantal paaltjes aan. Vervolgens kwam zijn voertuig in het water terecht. De man uit de gemeente Hardenberg kon op eigen kracht uit de auto klimmen, en werd nagekeken door ambulancepersoneel. Daaruit bleek dat hij niet gewond was geraakt.

Rijverbod

De politie vermoedde dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uit een wangslijmtest bleek dat de man drugssporen in zijn lichaam had. In afwachting van uitslagen van andere tests blijft de man vastzitten. Ook is hem een rijverbod voor onbepaalde tijd opgelegd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
馃挰 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
馃摪 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
馃敂 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
馃摟 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405